Colníci zaistili falošné papuče za vyše 11-tisíc eur

NETKY.SK • 25 November 2014, 10:02 • 2 min
Colníci zaistili falošné papuče za vyše 11-tisíc eur

BRATISLAVA - Colníci zo Senice zaistili 74 párov falošných papúč. "Fejkovú" domácu obuv našli pri kontrole dvoch prevádzok patriacich do známej siete predajní na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Škoda bola predbežne vyčíslená na 11 100 eur a osobe, ktorá falošný tovar uvádzala na trh, hrozí prepadnutie tovaru a pokuta. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna.

 

Senickí colníci si na kontrolu zameranú na používanie elektronickej registračnej pokladnice a porušovania práv duševného vlastníctva vybrali predajne v Senici a Skalici. V prevádzkach patriacich k známej sieti predajní na Slovensku objavili papuče, pri ktorých mali podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva ochrannej známky Burberry. Podľa Švárnej colníci kontaktovali oprávnenú osobu, ktorá ich podozrenie potvrdila. Zaistený tovar podozrivý z falšovania bude teraz uskladnený u colníkov. Držiteľ falošného tovaru - teda predajca a oprávnená osoba, sa môžu dohodnúť, vtedy bude tovar zničený pod colným dohľadom alebo o osude tovaru bude musieť rozhodnúť súd, a to na základe podnetu oprávnenej osoby. Predajcovi falošného tovaru hrozí pokuty až do 67-tisíc eur.

 

Colníci upozorňujú ľudí na riziko kupovania falzifikátov najmä v predvianočnom období. Podľa Švárnej je to riziko najväčšie najmä pri detských hračkách, ktoré môžu byť svojím vyhotovením alebo kvalitou spracovania zdraviu nebezpečné. Colníci upozorňujú aj na falošné oblečenie a obuv, ktoré môžu obsahovať množstvo chemických látok, ktoré môžu byť pri kontakte s pokožkou škodlivé.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies