Colníci zaistili chráneného papagája aj podozrivú kozmetiku

NETKY.SK • 16 September 2014, 16:00 • 2 min
Colníci zaistili chráneného papagája aj podozrivú kozmetiku

BRATISLAVA - Nitrianski colníci zaistili počas kontroly auta v obci Šahy v okrese Levice papagája, ktorého dovoz do Európskej únie je podmienený povolením v zmysle Dohovoru o medzinárodnom obchode s voľne žijúcimi živočíchmi a rastlinami (CITES).

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hovorca colného úradu Nitra Stanislav Pacher, papagája prevážali v aute s fínskymi poznávacími značkami dvaja fínski občania. Keďže osoby pri sebe nemali potrebné povolenie, papagája colníci umiestnili do Zoologickej záhrady Bojnice. V prípade preukázania viny z nezákonného dovozu papagája hrozí Fínom pokuta až do 99 581 eur.

 

Colníci takisto pri kontrole vlaku na trase Štúrovo - Nové Zámky zaistili 231 kozmetických výrobkov a parfumov a 24 detských a dámskych odevov s podozrením, že ide o falzifikáty. Momentálne preverujú, či nedošlo k porušeniu práv duševného vlastníctva známych značiek, ako sú napríklad Gucci, Dior, Versace, Chanel, Lacoste, Diesel, Dolce & Gabbana, Calvin Klein alebo Adidas. Zaistené veci prevážali tri osoby z obce Hájske, okres Nitra a jedna osoba z Bratislavy. V prípade preukázania viny im hrozí pokuta 3 319 eur a zničenie tovaru.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies