Colníci zaistili 60-tisíc kusov cigariet a dvoch pašerákov

NETKY.SK • 26 August 2013, 17:49 • 2 min
Colníci zaistili 60-tisíc kusov cigariet a dvoch pašerákov

BRATISLAVA - Colníci spolu s políciou zaistili 60-tisíc kusov cigariet a dvoch pašerákov. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov by bol približne osemtisíc eur, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

V piatok 23. augusta spozorovali policajti z oddelenia hraničnej kontroly dvoch mužov, ktorí v lese prekročili slovensko-ukrajinskú štátnu hranicu v Ubli. Muži niesli ruksaky, v ktorých našli colníci nelegálne pašované cigarety. K prípadu privolali vyšetrovateľa Kriminálneho úradu finančnej správy. Obaja muži boli ukrajinskej národnosti a putovali do cely predbežného zadržania.

Colníci v lese zaistili 300 kartónov, v ktorých bolo 60-tisíc nelegálnych cigariet čínskej značky. Boli bez platnej slovenskej kontrolnej známky. Vyšetrovateľ obvinil zadržaných mužov z trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies