Colníci zadržali viac ako 50-tisíc kusov čínskeho textilu

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 14:29 • 2 min
Colníci zadržali viac ako 50-tisíc kusov čínskeho textilu

TRNAVA - Viac ako 50-tisíc kusov textilu, 720 kusov kuchynského náradia a vyše štyristo masážnych prístrojov zaistili trnavskí colníci v pobočke Colného úradu v Dunajskej Strede pre podozrenie z falšovania ochranných známok.

slovakia

left justify in out

Tovar z Číny mal reprodukcie viacerých ochranných známok ako Hello Kitty, Disney a ďalších. Podľa dokladov bol určený na slovenský a maďarský trh. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu v Trnave Iveta Švárna. Odhadovanú škodu, ktorá by vznikla majiteľom ochranných známok predajom zaisteného tovaru ako originálnych výrobkov, vyčíslili na takmer 1,7 milióna eur. Colné predpisy umožňujú finančnej správe zaistený tovar zničiť alebo zadarmo poskytnúť na humanitárne účely, ale až po splnení zákonom stanovených kritérií. V prípade právoplatného rozhodnutia súdu, že ide o tovar, ktorým sa porušuje právo duševného vlastníctva, hrozí držiteľovi tovaru pokuta do 66 387 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies