Colníci zadržali takmer pol milióna cigariet!

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 17:58 • 2 min
Colníci zadržali takmer pol milióna cigariet!

BRATISLAVA - Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) zastavili auto na ceste smerom na Michalovce, prevážalo 439-tisíc kusov cigariet.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, vodič v kufri prevážal kartónové škatule obalené čiernym igelitom. Únik na daniach je v tomto prípade 53 473,71 eur.

 

Kontrolná akcia KÚFS bola v pondelok 12. mája za obcou Palín v smere na Michalovce. Krátko pred 16:00 spozorovali colníci podozrivé úžitkové motorové vozidlo, prikázali preto vodičovi, aby zastavil. Ten pri sebe nemal doklady oprávňujúce na vedenie vozidla a ani doklady o osvedčení vozidla. Na otázku, či prepravuje nejaký tovar, povedal, že nevie, čo prepravuje.

 

Preto auto začali kontrolovať. Po otvorení nákladnej plochy auta zistili, že je plná kartónových škatúľ obalených čiernym igelitom, v ktorých boli ukryté nelegálne cigarety. Na miesto colníci zavolali vyšetrovateľa finančnej správy a kriminalistického technika. Vyšetrovateľ KÚFS zistil, že v aute je 439-tisíc kusov ruských cigariet čínskej značky bez označenia kontrolnou známkou SR.

 

Taktiež zistili, že na vozidle sú evidenčné čísla, ktoré nie sú v databázach Policajného zboru SR. Okrem toho sa pod kobercom spolujazdca nachádzali ďalšie evidenčné čísla zapísané v Maďarsku a za sedadlom spolujazdca evidenčné čísla zapísané na Ukrajine. 

 

Keďže sa colníci obávali, že sa zadržaný 45-ročný Jaroslav S. z okresu Sobrance pokúsi ujsť, použili putá. Vyšetrovateľ ho obvinil z porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Colný úrad Michalovce zadržané cigarety uskladní a následne zničí. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies