Colníci zadržali pašerákov cigariet z Ukrajiny

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 12:56 • 2 min
Colníci zadržali pašerákov cigariet z Ukrajiny

BRATISLAVA/KOŠICE - Košickí colníci objavili vo vozidle s poľskou poznávacou značkou špeciálne vybudované úkryty s viac ako dvetisíc kartónmi cigariet označených ukrajinskou kontrolnou známkou.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa košického colného úradu Natália Zadubanová a uviedla, že 2 795 kartónov cigariet predstavuje 55 900 kusov cigariet. Vodič a spolucestujúci pochádzajú z Ukrajiny. Colníci zastavili auto s ukrytými cigaretami pri obci Milhosť na rýchlostnej ceste R4 do Maďarska.

Muži porušili predpisy o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru a spáchali trestný čin. ,,Únik na spotrebnej dani bol vyčíslený na 5 663 eur, z čoho 600 eur bolo uhradených okamžite," uviedla Zadubanová a povedala, že podobné kontroly vozidiel, ktorými rôzne osoby pašujú nelegálne cigarety z tretích krajín, vykonávajú colníci najmä na rýchlostných cestách na trase Poľsko – Slovensko – Maďarsko. 

 

,,V pôsobnosti Finančnej správy SR bude v máji medzinárodný tréning colníkov mobilných jednotiek, ktorý sa prioritne zameriava na problematiku odhaľovania nezákonnej prepravy pašovaných cigariet vo vnútrozemí EÚ," dodala Zadubanová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona