Colníci zadržali neschválené lieky aj rôzne fejky

NETKY.SK • 7 Február 2017, 16:01 • 2 min
Colníci zadržali neschválené lieky aj rôzne fejky

BRATISLAVA - Bratislavskí colníci zaistili vyše 230 kilogramov generík liekov na zvýšenie mužskej potencie a liečbu psychiatrických porúch, ktoré však nie sú povolené v EÚ.

slovakia

left justify in out

Dve kontrolované zásielky pochádzali z Indie a boli určené na slovenský trh. Deklarant tvrdil, že preváža bižutériu. Hodnota neschválených liekov by na čiernom trhu presiahla 147-tisíc eur. Ako upozornila hovorkyňa bratislavského Colného úradu Katarína Tehlárová, predaj takýchto liekov nekontrolovane prebieha prostredníctvom pokútnych internetových stránok a ohrozuje zdravie tých, čo takéto lieky užívajú. Colný úrad informoval aj Štátny ústav pre kontrolu liečiv.


Colníci pri kontrole objavili aj falzifikáty príslušenstva k mobilným telefónom a herným konzolám. V zásielke z Číny bolo vyše 13-tisíc kusov kvalitne vyzerajúcich nabíjačiek, slúchadiel, adaptérov do auta, usb káblov a wifi ovládačov, ktoré boli označené názvom originálneho výrobku. Ak by sa tieto veci dostali na trh škoda by presiahla 111 tisíc eur.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies