Colníci zadržali fejky jedálenských súprav luxusnej značky

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 17:50 • 2 min
Colníci zadržali fejky jedálenských súprav luxusnej značky

BRATISLAVA - Trnavskí colníci zaistili 2 100 súprav príborov. Išlo o napodobeninu ochrannej známky Versace, tovar pochádzal z Číny a podľa dokladov mal skončiť na slovenskom trhu. Ako ďalej informovala hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková, hodnota celej zásielky predstavovala sedemtisíc eur.

slovakia

left justify in out

"Pri príboroch však boli príbalové letáky, podľa ktorých predajná cena súprav bola vyčíslená na takmer 3,5 milióna eur," dodala. O osude príborov teraz rozhodne majiteľ ochrannej známky. Ten má možnosť sa vyjadriť do desiatich pracovných dní, či chce vo veci konať a akým spôsobom. Možnosti sú dve – buď sa tovar zlikviduje, alebo môže držiteľ ochrannej známky dať podnet na súd. Ten následne rozhodne, či ide o falzifikáty a ako sa má ďalej postupovať. "V prípade právoplatného rozhodnutia súdu, že ide o tovar, ktorým sa porušuje právo duševného vlastníctva, hrozí majiteľovi tovaru pokuta až do výšky 66 387,83 eur," doplnila Macíková.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies