Colníci zadržali falzifikáty z Číny za 200.000 eur

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 17:03 • 2 min
Colníci zadržali falzifikáty z Číny za 200.000 eur

BRODSKÉ - Colníci v Brodskom pri dovoze tovaru odhalili 5600 napodobenín ochranných známok. Odhadovaná škoda týchto falzifikátov bola vyčíslená na viac ako 200.000 eur.

slovakia

left justify in out

Colníci kontrolovali zásielku z Číny, ktorá bola určená na slovenský trh. Pri kontrole tovaru vzniklo podozrenie z porušovania práva duševného vlastníctva ochranných známok Lego, Babyliss a Nicer Dicer. Colníci preto zadržali 4560 hračiek, 800 kuliem na vlasy, 120 žehličiek na vlasy a 120 ručných kuchynských krájačov. Svoje podozrenie colníci bezodkladne oznámili aj zástupcom majiteľov ochranných známok, ktorí potvrdili, že ide o falšovaný tovar.

 

"Práve oni teraz rozhodnú o ďalšom postupe. Majú možnosť vyjadriť sa, či súhlasia so zničením tovaru, alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky," uviedla hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová.

 

Osobe, ktorá porušila zákon o presadzovaní práv duševného vlastníctva colnými orgánmi, môže uložiť colný úrad pokutu od 3000 eur do 67.000 eur podľa závažnosti a druhu porušenia. Za opakované porušenie uloží colný úrad pokutu až do výšky 135.000 eur. "Upozorňujeme spotrebiteľov na riziko kupovania falzifikátov, ktoré je najväčšie najmä v súvislosti s detskými hračkami. Tie totiž svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením môžu byť pre zdravie nebezpečné," dodala Zlochová.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies