Colníci zadržali falšovaný tovar, odhadovaná škoda je vyše 700-tisíc

NETKY.SK • 14 August 2013, 16:15 • 2 min
Colníci zadržali falšovaný tovar, odhadovaná škoda je vyše 700-tisíc

TRNAVA - Trnavskí colníci na pobočke v Dunajskej Strede zaistili viac ako 50.000 kusov tovaru. Sú to napodobeniny ochranných známok ALL 4U, MY LITTLE PONY, O'NEILL, APPLE či SAMSUNG.

slovakia

left justify in out

Tovar, ktorý doviezli v kontajneroch z Číny, mal podľa predložených dokladov skončiť na slovenskom a maďarskom trhu. Odhadovaná škoda, ktorá by vznikla jeho predajom ako originálnych výrobkov, je 704.384 eur.

Zaistením tohto tovaru zároveň colníci zabránili potenciálnemu nebezpečenstvu ohrozenia zdravia a bezpečnosti spotrebiteľa trhu. Medzi zaistenými "fejkami" bolo 16.920 opaskov, 3168 toaletných vôd, 9360 peňaženiek, 7200 trakov, 1387 nabíjačiek, 8107 hračiek a 6756 detských nálepiek.

Vzhľadom na druh daného tovaru, účel použitia, kvalitu materiálu, vyhotovenie, formu a spôsob balenia ako aj to, že dovozca nepreukázal vyrobenie daného tovaru so súhlasom držiteľa práva, vzniklo podozrenie, že sa pri tovare porušujú práva ochrany duševného vlastníctva. Z tohto dôvodu ho colníci zaistili. So zisteniami bezodkladne oboznámili majiteľov ochranných známok, ktorí podozrenia potvrdili.

V prípade právoplatného rozhodnutia súdu, že ide o tovar, ktorým sa porušuje právo duševného vlastníctva, hrozí majiteľovi tovaru pokuta až do výšky 66.387,83 eura.

TASR dnes informovala hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies