Colníci zadržali drogy za 19-tisíc eur, boli určené pre Maďarsko

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 17:40 • 2 min
Colníci zadržali drogy za 19-tisíc eur, boli určené pre Maďarsko

BRATISLAVA - Colníkom sa podarilo odhaliť a zaistiť zásielku drog, ktoré by mali na čiernom trhu hodnotu 19.000 eur.

slovakia

left justify in out

Drogy sa nachádzali v 2,5-kg balíku z Číny, ktorý si mal prebrať slovenský občan z Komárna. S pomocou spoločníka ho mal následne dostať do Maďarska. Ako konkretizovala hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková, colníci zadržali vo štvrtok 4. júla v Komárne zásielku s obsahom bieleho prášku.

"Expertíza preukázala, že ide o alfa-PVP, látku s podobnými účinkami ako metamfetamín," uviedla Macíková. Ako dodala, na našom území táto látka nespadá pod zákon o omamných a psychotropných látkach. "Biely prášok však nemal skončiť na Slovensku, bol určený pre maďarský trh, kde je dovoz alfa-PVP trestný," vysvetlila hovorkyňa.

Finančná správa preto svoju akciu koordinovala s maďarskými policajnými orgánmi. Pod dohľadom slovenskej polície sa uskutočnilo prevzatie zásielky. Od kuriéra si balík prebral najprv László T., od neho zasa Tibor M. - posol, ktorý mal zásielku prepraviť v osobnej batožine autobusom do obce Komárom v Maďarsku. Tam už Tibora M. zadržala aj so zásielkou maďarská polícia, ktorá ho obvinila z nedovoleného dovozu omamnej a psychotropnej látky. "Obvinený sa v súčasnosti nachádza vo vyšetrovacej väzbe v Maďarsku," dodala Macíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona