Na východe predávali denaturovaný lieh určený do ostrekovačov na konzum

NETKY.SK • 11 November 2016, 14:46 • 2 min
Na východe predávali denaturovaný lieh určený do ostrekovačov na konzum

BRACOVCE - Colníci zadržali vo štvrtok (10.11.) nelegálny alkohol a cigarety v obci Bracovce v Michalovskom okrese. Celková škoda bola vyčíslená na viac ako 92.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Colníci v rámci akcie s krycím názvom GOLD & SILVER vykonali v obci domové prehliadky, počas ktorých zadržali 470.280 cigariet, 3000 litrov liehu s 95-percentnou koncentráciou, zariadenia na výrobu liehovín ako etikety, arómy a iné. "Pri predchádzajúcich troch zákrokoch, ktoré patrili do rovnakej akcie, zadržali 106.400 nelegálnych cigariet a 30 litrov nelegálneho liehu," vysvetlila hovorkyňa s tým, že colníci zaistili tiež 83.000 eur v malých bankovkách. "Nelegálny lieh a cigarety skončili v sklade Colného úradu Michalovce," dodala.

 

Skupina páchateľov sa podľa slov Macíkovej v tomto prípade podieľala na nelegálnej distribúcii cigariet bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou a nezdaneného liehu v okresoch Michalovce a Trebišov. Ide pravdepodobne o denaturovaný lieh určený primárne do ostrekovačov pôvodom z Poľska, ktorý mali následne po prefiltrovaní ponúkať a predávať ako lieh určený na priamy konzum. Colníci zadržali štyroch Slovákov, z toho jednu ženu, a dvoch Poliakov. Hlavný podozrivý bol za podobný skutok už v minulosti postihnutý. "U jedného obvineného vyšetrovateľ spracoval návrh na vzatie do väzby," dodala hovorkyňa.

 

V tomto prípade vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru a trestného činu nepovolená výroba liehu formou spolupáchateľstva. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody od troch do piatich rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies