Colníci zadržali balík so strelivom, Banskobystričan si ho poslal ako darček z Kanady

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 18:23 • 2 min
Colníci zadržali balík so strelivom, Banskobystričan si ho poslal ako darček z Kanady

BANSKÁ BYSTRICA – Balík so strelivom, ktorý si dal Banskobystričan poslať z Kanady, zadržali na pošte colníci. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Colného úradu Banská Bystrica Katarína Podhorová s tým, že príjemca si ho dal poslať ako darček.

slovakia

left justify in out

"Colníci na pošte v Banskej Bystrici minulý týždeň počas kontroly poštových zásielok prichádzajúcich z krajín mimo EÚ objavili v balíku z Kanady 200 kusov streliva. Napriek tomu, že balík bol zasielaný ako dar, v zmysle platnej legislatívy je preprava zbraní a streliva vylúčená z medzinárodnej poštovej prepravy," konštatovala Podhorová.

 

Ako pripomenula, zákon o zbraniach a strelive zakazuje nakupovanie zbraní a streliva prostredníctvom zmluvy na diaľku a takisto prevod vlastníctva zbraní a streliva takýmto spôsobom.

 

"Nakoľko v tomto prípade išlo o podozrenie zo spáchania trestného činu nedovoleného ozbrojovania, bola celá zásielka spolu so sprievodnými dokladmi odstúpená na ďalšie konanie Policajnému zboru SR," dodala hovorkyňa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies