Colníci zadržali 700 krabičiek neoznačených cigariet

NETKY.SK • 16 December 2014, 15:24 • 2 min
Colníci zadržali 700 krabičiek neoznačených cigariet

BRATISLAVA - Prešovskí colníci v pondelok večer (15. decembra) zadržali 700 krabičiek cigariet bez slovenskej kontrolnej známky.

slovakia

left justify in out

Neoznačené ukrajinské cigarety colníci našli v aute na parkovisku jedného z prešovských nákupných centier. Únik na spotrebnej dani bol vyčíslený na vyše 1 300 eur. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Prešov Renáta Kravcová.

 

Dve krabice s neoznačenými cigaretami colníci našli v pondelok večer v zaparkovanej červenej dodávke s prešovským evidenčným číslom. Išlo o 700 krabičiek bez kontrolnej známky, v ktorých bolo dokopy 14-tisíc cigariet. Podľa 44-ročného vodiča dodávky nájdené cigarety neboli jeho. Údajne ho na parkovisku oslovil neznámy muž s otázkou, či si chce zarobiť 50 eur. Vodič súhlasil, tak mu neznámy muž uložil do kufra auta tovar, vraj to mal byť cukor, a potom odišiel.

Odložený tovar si mal vraj o 10 minút vyzdvihnúť kamarát neznámeho muža. To už kamarát nestihol, tovar totiž našli colníci, popísala prípad Kravcová. Ako dodala, na miesto colníci privolali vyšetrovateľa Kriminálneho úradu Finančnej správy SR. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody od šesť mesiacov do troch rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies