Colníci za prvý štvrťrok zaistili fejky takmer za 700 tis.eur

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 12:08 • 2 min
Colníci za prvý štvrťrok zaistili fejky takmer za 700 tis.eur

BRATISLAVA - Trnavskí colníci zaistili za prvý štvrťrok tohto roku 31 382 falzifikátov takmer za 700-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna, falšovaný tovar odhalili colníci v pobočkách v Dunajskej Strede a v Brodskom pri kontrole dovozu z tretích krajín. Takmer všetky falzifikáty pochádzali podľa jej slov z Číny. "Pri tovare vzniklo podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva," poznamenala.

 

V prípade fejkov išlo najmä o textil, obuv, hračky a kabelky. Najviac zadržaných falzifikátov bolo reprodukciami ochranných známok Adidas, Crocs, Tous, Burberry, Apple a iné. "Pred zničením tovaru môže colný úrad rozhodnúť o bezodplatnom poskytnutí na humanitárne účely, a to po splnení zákonom stanovených podmienok," uviedla Švárna. Ako zdôraznila, v každom prípade sa bude prihliadať na ochranu spotrebiteľa ako aj na prísne zdravotné kritériá, ktoré musí tovar spĺňať. Ak colný úrad zhodnotí, že tento tovar je vhodný na humanitárne účely, jeho ponuka bude zverejnená na stránke www.financnasprava.sk formou tlačovej správy. 

Dňa 26. apríla pred 44 rokmi nadobudol účinnosť Dohovor o zriadení Svetovej organizácie duševného vlastníctva a práve na podnet tejto organizácie sa dnešný deň stal aj Svetovým dňom duševného vlastníctva. Na Slovensku si ho pripomíname od roku 2001. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies