Colníci za posledné tri mesiace zadržali milióny cigariet

NETKY.SK • 4 Október 2013, 18:49 • 2 min
Colníci za posledné tri mesiace zadržali milióny cigariet

BRATISLAVA - Za posledné tri mesiace zadržali colníci na hraniciach s Ukrajinou viac ako 4,5 milióna kusov nelegálnych cigariet.

slovakia

left justify in out

"Všetky boli bez slovenských kontrolných známok a mali skončiť na slovenskom trhu," uviedla hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Počas júla, augusta a septembra zaznamenali colníci 409 pokusov prepašovať cigarety na Slovensko. Najviac cigariet sa podarilo colníkom zadržať v augusta v Beňatine v okrese Michalovce. "Pašerákov zadržali priamo pri čine, 1 355 000 kusov pašovaných cigariet čínskej značky niesli v balíkoch na svojich chrbtoch," pripomína Macíková. Podľa jej slov tabak a tabakové výrobky najčastejšie prevážajú ukryté v priestoroch auta. "K najkurióznejším miestam úkrytu patrí lekárnička, rýchlostná páka, predné svetlá, miesta pod čalúnením vozidla či kryt pri stieračoch," hovorí. Cigarety, ktorá colníci zadržia, následne prepadajú v prospech štátu a colníci ich likvidujú v spaľovniach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies