Colníci vlani v kraji zadržali takmer 90-tisíc fejkov

NETKY.SK • 18 Január 2016, 12:07 • 2 min
Colníci vlani v kraji zadržali takmer 90-tisíc fejkov

BRATISLAVA/TRNAVA – Takmer 90-tisíc falzifikátov skončilo v minulom roku v rukách colníkov v Trnavskom kraji. Ak by sa takýto tovar dostal na trh a predával ako originál, majiteľom ochranných známok by vznikla škoda vyše osem miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Takmer všetok tovar pochádzal z Číny. Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová, išlo najmä o kabelky, peňaženky, hračky, obuv, textil či kuchynské potreby. Najčastejšie falšovanými značkami boli Michael Kors, Gucci, Louis Vuitton, Nike, Disney, Lego či Nicer Dicer. Colníci falošný tovar zadržali na pobočkách v Dunajskej Strede, v Brodskom a v Galante pri kontrolách zásielok z tretích krajín, a na Staniciach colného úradu v Senici a vo Veľkom Mederi pri kontrolách na tržniciach či v predajniach.


„Upozorňujeme predovšetkým kupujúcich, ktorí sa dajú nalákať na nízke ceny falzifikátov oproti originálnym výrobkom, že práve takýto falšovaný tovar svojou kvalitou, zložením a vyhotovením môže byť pre spotrebiteľa nebezpečný,“ dodala Zlochová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies