Colníci v Prešove zadržali muža, mal 16-tisíc cigariet

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 18:19 • 2 min
Colníci v Prešove zadržali muža, mal 16-tisíc cigariet

PREŠOV - Colníci z Prešova zaistili 16-tisíc nelegálnych cigariet. Majiteľ tvrdil, že ich má na osobnú spotrebu. Predbežnú škodu na daniach vyčíslili na 1 456 eur. Agentúru SITA o tom v tlačovej správe informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Večer 27. mája kontrolovali colníci na autobusovej stanici v Prešove podozrivú osobu. Ukázalo sa, že 43-ročný Prešovčan mal v igelitových taškách cigarety. Colníci u neho zaistili 800 kartónov, ktoré neboli označené slovenskou kontrolnou známkou. Prešovčan mal 16 000 cigariet údajne na vlastnú spotrebu a kúpil ich od priekupníkov na stanici v Michalovciach. Keďže však nemal žiadny doklad o kúpe, a nevedel preukázať, kde tovar získal, colníci cigarety zadržali a muža predviedli v putách na výsluch.

Zadržané cigarety zlikvidujú. Muž je povinný do troch dní podať daňové priznanie a zaplatiť príslušnú daň. Vyšetrovateľka Kriminálneho úradu finančnej správy obvinila zadržaného muža z trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies