Colníci v podniku zhabali pokladnice a tovar za 1 000 eur

NETKY.SK • 14 Február 2014, 16:30 • 2 min
Colníci v podniku zhabali pokladnice a tovar za 1 000 eur

BRATISLAVA/KOŠICE - V košickom podniku boli colníci už opakovane, opäť však zistili používanie nezákonných pokladníc bez prideleného daňového kódu pokladnice (DKP).

slovakia

left justify in out

Košickí colníci opäť kontrolovali prevádzku, ktorá už v minulosti závažne porušila zákon o elektronickej registračnej pokladnici. Majiteľ sa však nepoučil, pri tejto kontrole mu finančná správa udelila pokutu a zhabala alkohol aj pokladnice v celkovej hodnote takmer 1 000 eur. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa košického colného úradu Natália Zadubanová.

 

V kontrolovanom podniku košickí colníci zistili používanie nezákonných pokladníc bez prideleného daňového kódu pokladnice (DKP). Porušenie u tohto podnikateľa zistili už opakovane. Obe elektronické pokladnice preto colníci zaistili pre podozrenie, že súvisia s trestným činom alebo s porušením daňových predpisov. V prevádzke rozhodli aj o uložení dvoch pokút v celkovej výške 660 eur. "Keďže podnikateľ nemal na predajnom mieste elektronickú registračnú pokladnicu, ktorá by spĺňala podmienky podľa zákona, zaistili tiež všetok tovar, ktorý je predmetom spotrebných daní. Teda fľaše s alkoholom a tabakové výrobky," vysvetlila Zadubanová. 

 

Košickí colníci počas tohto týždňa kontrolovali reštaurácie a kaviarne. Zamerali sa na to, či prevádzky riadne evidujú prijaté platby od zákazníkov do elektronických registračných pokladníc a či im vydávajú pokladničné bločky v súlade so zákonom. Colníci kontrolovali aj dodržiavanie ostatných ustanovení zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice. Preverovali tiež dodržiavanie zákonov o spotrebnej dani, najmä liehu a tabakových výrobkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies