FOTO Colníci v Dunajskej Strede zadržali falošné kabelky a lampy, škodu odhadli na milión eur

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 14:37 • 2 min
FOTO Colníci v Dunajskej Strede zadržali falošné kabelky a lampy, škodu odhadli na milión eur

BRATISLAVA - Colníci v Dunajskej Strede zadržali 3 540 falzifikátov, ide o napodobeniny značkových kabeliek a elektrických svietidiel. Škodu colníci odhadli na milión eur.

slovakia

left justify in out

Tovar pochádzal z Číny a výrobky boli určené pre slovenský a maďarský trh. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová. Colníci skontrolovali štyri zásielky, v ktorých našli 3 000 falzifikátov kabeliek a batohov značiek Gucci a Michael Kors a 540 elektrických svietidiel značky Turtle. Svoje podozrenie, že ide o falzifikáty, colníci oznámili zástupcom majiteľov ochranných známok, ktorí to potvrdili.

 

Práve majitelia ochranných známok teraz rozhodnú o tom, či zadržaný tovar bude zničený alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky. Ako ďalej informovala Zlochová, za takýto čin hrozí pokuta od 3 000 do 67 000 eur podľa závažnosti a druhu porušenia. V prípade opakovaného porušenia sa môže pokuta vyšplhať až na 135 000 eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona