Colníci v Brodskom zadržali fejkové crocsy aj dámske tričká

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 11:12 • 2 min
Colníci v Brodskom zadržali fejkové crocsy aj dámske tričká

BRATISLAVA - Colníci v Brodskom (okres Skalica) zadržali falošné topánky CROCS i dámske tričká za 112-tisíc eur. Jedna zo zásielok pochádzala z Číny a druhá z Turecka, určené boli na slovenský a český trh. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna.

slovakia

left justify in out

Pri kontrole tovaru zo zahraničia vzniklo podozrenie z porušovania práva duševného vlastníctva ochranných známok CROCS a Abercrombie & Fitch. Colníci zadržali 3 460 párov "crocsov" a 370 dámskych tričiek. Zástupcovia majiteľov ochranných známok potvrdili, že ide o falošný tovar. Majitelia ochranných známok sa teraz môžu vyjadriť, či súhlasia so zničením tovaru, alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky, uviedla Švárna. Falošný tovar pritom nemusí byť zničený, ale môže ísť na humanitárne účely, ak splní zákonom stanovené podmienky. "V každom prípade sa bude prihliadať na ochranu spotrebiteľa trhu, ako aj na prísne zdravotné kritériá, ktoré musí tovar spĺňať," zdôraznila Švárna. Ak pôjde zadržaný tovar na humanitárne účely, ponuka bude zverejnená na stránke www.financnasprava.sk. 

 

Falšovateľom môže colný úrad uložiť pokutu od 50 do 67-tisíc eur podľa závažnosti a druhu porušenia zákona o presadzovaní práv duševného vlastníctva. Za opakované porušenie sa môže pokuta vyšplhať až do výšky 135-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies