Colníci v Brodskom zadržali ďalšie tisícky falošných hračiek

NETKY.SK • 6 Október 2016, 16:26 • 2 min
Colníci v Brodskom zadržali ďalšie tisícky falošných hračiek

BRATISLAVA – Colníci v Brodskom zadržali ďalšie tisícky falzifikátov hračiek známych značiek ako Pokémon Pikachu, Smiley, Twilight Turtle či Angry Birds. V zásielke z Číny určenej na poľský trh našli takmer 20-tisíc rôznych falošných plyšákov, prívesky na kľúče, plastové hodinky alebo hrací telefón.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová, odhadovaná škoda, ktorá by vznikla predajom týchto falzifikátov na trhu ako originálnych výrobkov, bola predbežne vyčíslená na 170-tisíc eur. V zásielke bolo aj 7 200 fejkových guľôčkových pier, 144 kuchynských strúhadiel a 200 kuliem na vlasy.


Colníci sa obrátili na zástupcov majiteľov ochranných známok, ktorí potvrdili, že ide o falšovaný tovar a tí teraz aj rozhodnú o ďalšom postupe. Majú možnosť vyjadriť sa, či súhlasia so zničením tovaru alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky. Osobe, ktorá porušila zákon o presadzovaní práv duševného vlastníctva colnými orgánmi, môže uložiť colný úrad pokutu od 3 000 do 67 000 eur podľa závažnosti a druhu porušenia.

 

Za opakované porušenie uloží colný úrad pokutu až do výšky 135 000 eur. Colníci zároveň varujú pred nákupom falošných hračiek. Tie totiž svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením môžu byť pre zdravie detí nebezpečné, dodala Zlochová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies