Colníci skontrolovali 16 prevádzok, 9 porušovalo zákon

NETKY.SK • 21 Február 2015, 17:16 • 2 min
Colníci skontrolovali 16 prevádzok, 9 porušovalo zákon

BRATISLAVA - Colníci počas nočnej kontroly v centre Bratislavy zistili, že 9 zo 16 skontrolovaných prevádzok rýchleho občerstvenia a podnikov porušovalo zákon.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla po kontrole z piatka 20. februára nadnes hovorkyňa Colného úradu Bratislava Katarína Tehlárová, niektoré kontroly boli pritom opakované, keďže podniky kontrolovali už pred dvoma týždňami.

Medzi najčastejšie porušenia prevádzok patrili nezaevidovanie tržby v pokladni alebo nevydanie bločka. Nezaevidovanie tržby pritom v praxi znamená, že predajca si ponechal daň, ktorú mal odviesť. Kontroly boli okrem dodržiavania zákona o elektronickej registračnej pokladnici zamerané aj na predaj legálneho tabaku a liehu. Keďže boli niektoré porušenia opakované, výšku pokuty určí colný úrad v najbližších dňoch. 

 

Nočnú kontrolu robili bratislavskí colníci aj pred dvoma týždňami. Vtedy skontrolovali 26 prevádzok, pričom 20 z nich porušilo zákon. Verejnosť už na takéto kontroly začala reagovať pozitívne a časté sú prípady, keď sama nahlasuje podniky, kde im bloček nevydali. Vzhľadom na vysoký počet porušení zákona budú colníci Colného úradu Bratislava v kontrolách pokračovať aj v ďalšom období.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona