Colníci si posvietili na taxikárov, pri kontrole im ani jeden nevydal blok

NETKY.SK • 3 November 2016, 14:10 • 2 min
Colníci si posvietili na taxikárov, pri kontrole im ani jeden nevydal blok

NITRA - Nitrianski colníci kontrolovali taxíky v Nitre, Topoľčanoch, Komárne a Želiezovciach. Cieľom kontrol bolo zistiť, či taxikári riadne evidujú prijaté platby od zákazníkov a či im vydávajú pokladničný doklad.

slovakia

left justify in out

Výsledkom ôsmich kontrolných jázd taxíkmi bolo, že ani jeden zákazník nedostal doklad o prijatej platbe. „Za nedodržanie zákonnej povinnosti vydať zákazníkovi doklad z taxametra a prijatú tržbu zaevidovať v elektronickej registračnej pokladnici boli uložené pokuty vo výške 1 650 eur,“ informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher. Pri kontrolách zároveň colníci zistili, že štyria taxikári vykonávali taxislužbu v rozpore so zákonom. Za porušenie zákona o cestnej doprave im hrozí pokuta až do výšky 15 000 eur.


V Topoľčanoch nevedel poskytovateľ taxislužby na výzvu colníkov predložiť oprávnenie k jej prevádzkovaniu, v jednom prípade nevedel predložiť ani preukaz vodiča taxislužby. „Ďalšia kontrolovaná osoba v Topoľčanoch síce colníkom koncesnú listinu predložila, avšak tí zistili, že vozidlo nie je v tejto listine uvedené a nemá pridelené evidenčné číslo vozidla taxislužby,“ uviedol Pacher. Vodič sa nevedel ani preukázať dokladom o poistení pre prípad vzniku zodpovednosti za škodu spôsobenú cestujúcemu na zdraví alebo na jeho majetku.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona