Colníci si posvietili na obchodníkov, trestali aj zákazom predaja

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 15:56 • 2 min
Colníci si posvietili na obchodníkov, trestali aj zákazom predaja

BRATISLAVA - Senickí colníci počas víkendovej kontroly pokladníc udelili dvom obchodníkom zákaz predaja. Za nesplnenie povinností im uložili pokuty 1 680 eur.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu v Trnave Iveta Zlochová. Senickí colníci kontrolovali bufetárov na pretekoch Dračích lodí na Kunovskej priehrade v Senici. Kontroly zamerali najmä na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice, čiže na vydávanie bločkov.

 

Dvom obchodníkom pritom zakázali predávať tovar, na ktorý sa vzťahuje povinnosť používať elektronickú registračnú pokladnicu. V jednom prípade udelili zákaz na 24 hodín, v druhej prevádzke na štyri hodiny. Ani v jednom z prípadov obchodníci nezaevidovali platbu za tovar do elektronickej registračnej pokladnice.


V prvom polroku 2015 urobili colníci z Trnavského kraja 661 kontrol pokladníc a na mieste uložili obchodníkom pokuty za 43 780 eur. Aj naďalej platí, že občania majú možnosť oznamovať zistené nedostatky a podozrenia na e-mailovú adresu pokladnica@financnasprava.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies