Colníci pri kontrole našli v aute vyše 52 kg tabaku

NETKY.SK • 24 Október 2016, 14:13 • 2 min
Colníci pri kontrole našli v aute vyše 52 kg tabaku

BYTČA – Vyše 52 kilogramov tabaku zaistili colníci pri kontrole vodiča osobného auta v Bytči. Muž k tomu nemal žiadne nadobúdacie doklady.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa žilinského Colného úradu Božena Chríbiková, v priateľkinom aute v šiestich škatuliach a igelitovom vreci prevážal 52,31 kg tabaku a tabakovej zmesi. Výrobkom chýbala slovenská kontrolná známka. V ďalších baleniach colníci našli 30 tisíc cigaretových dutiniek a väčšiu čiastku finančnej hotovosti.

 

„Vodič uviedol, že je majiteľom týchto vecí a že ich kúpil v tržnici v Poľskom Tešíne. Vraj tam bol prvýkrát a na otázku, na aký účel veci zadovážil, povedal, že pre kamarátov“, uviedla Chríbiková. Voči majiteľovi sa pre dôvodné podozrenie z porušenia daňových predpisov vedie konanie. Už podal daňové priznanie a musí zaplatiť spotrebnú daň z tabakových výrobkov vo výške 3 720 eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies