Colníci pri hranici s Ukrajinou zaistili pašované cigarety

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 12:53 • 2 min
Colníci pri hranici s Ukrajinou zaistili pašované cigarety

MAŤOVSKÉ VOJKOVCE - Colníci s hraničnými policajtmi odhalili v stredu (23.7.) v katastri obce Maťovské Vojkovce, okres Michalovce, v blízkosti širokorozchodnej trati 67.600 kusov cigariet bez označenia kontrolnými známkami.

slovakia

left justify in out

Finančný únik predstavuje 9432 eur. Informovala o tom dnes hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.
     

Colníci a policajti vykonávali v stredu kontroly v blízkosti hraníc s Ukrajinou. Pri Maťovských Vojkovciach neďaleko opusteného objektu bývalej železničnej polície našli v trávnatom poraste 26 tašiek naložených cigaretami. Spolu išlo o 338 kartónov cigariet čínskej značky, všetky v dĺžke tabakového povrazca do 80 mm. Na spotrebiteľskom balení (po 20 kusov) nemali označenie kontrolnou známkou. 
     

Prípad bol vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu pre porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru podľa Trestného zákona odovzdaný miestnemu príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy. "Zatiaľ sa nezistil majiteľ tohto tovaru. V prípade odhalenia by mu hrozil trest odňatia slobody od troch do osem rokov," uviedla Baloghová.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies