Colníci počas akcie „Dušičky“ dali prevádzkam pokuty vo výške 1470 eur

NETKY.SK • 3 November 2015, 15:34 • 2 min
Colníci počas akcie „Dušičky“ dali prevádzkam pokuty vo výške 1470 eur

BRATISLAVA – Bratislavskí colníci počas uplynulých sviatkov v rámci akcie "Dušičky" skontrolovali 21 prevádzok s pietnym tovarom v Bratislave, Stupave, Pezinku a Bernolákove, pričom porušenie zákona zistili až v ôsmich prípadoch.

slovakia

left justify in out

Najčastejšie sa nepoužívali pokladnice na evidenciu tržby. V šiestich prípadoch tak išla celá hotovosť za pietny tovar do vrecka predajcov. Colníci na mieste uložili pokuty vo výške 1470 eur.

 

"Kontroly sa zamerali na používanie elektronickej registračnej pokladnice (ERP) v blízkosti cintorínov, kvetinárstiev a domov smútku. Okrem dodržiavania zákona je ich cieľom aj ochrana zákazníka. Najčastejšou chybou totiž bolo nezaevidovanie tržby v pokladnici, čo inými slovami znamená, že zákazník za svoj tovar alebo službu riadne zaplatí, a to vrátane sumy dane zahrnutej v cene tovaru. Podnikateľ však daň neodvedie štátu, ale si ju celú ponechá a tak v podstate zarobí dvakrát – na zákazníkovi aj na štáte," zhodnotila pre TASR hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Patrícia Macíková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies