Colníci opäť úspešní: Zaistili falzifikáty značkových pracích prostriedkov

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 17:05 • 2 min
Colníci opäť úspešní: Zaistili falzifikáty značkových pracích prostriedkov

NITRA - Nitrianski colníci zaistili v batožinovom priestore motorového vozidla pracie prostriedky, pri ktorých bolo podozrenie, že ide o falzifikáty.

slovakia

left justify in out

Podľa slov hovorcu Colného úradu Nitra Stanislava Pachera šlo o takmer 550 litrov pracích prostriedkov označených názvom Ariel. „Po prvotnej kontrole colníci tovar zaistili, nakoľko nadobudli podozrenie, že ide o „fejk“. Pracie prostriedky sú po zaistení uložené v sklade colného úradu a to až do vyriešenia celého prípadu, pri ktorom sa bude postupovať v úzkej súčinnosti s oprávnenou osobou. Tá sa už predbežne vyjadrila, že nejde o originálne výrobky. Zaistený tovar bol podľa vyjadrenia vodiča dovážaný z Maďarska a bol určený na slovenský trh,“ informoval Pacher.
     

Ako pripomenul, osobe, ktorá tovar prepravovala hrozí za porušenie predpisov v oblasti práv duševného vlastníctva prepadnutie tovaru a pokuta. „Ak sa držiteľ tovaru a oprávnená osoba dohodnú, bude tovar zničený pod colným dohľadom. Z dôvodu, že tento tovar môže byť pri jeho používaní nebezpečný zo zdravotného hľadiska, nemôže byť poskytnutý na charitatívne účely. V tomto prípade hrozí osobe, ktorá tovar prepravovala pokuta až do výšky 3319,39 eur,“ dodal Pacher.
     

Od roku 2013 zaistili nitrianski colníci už viac ako 2100 kusov balení pracích prostriedkov rôzneho objemu s označením Ariel a Lenor, pri ktorých bolo podozrenie, že ide o falzifikáty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies