Colníci odhalili v palivových nádržiach takmer pol milióna kusov cigariet

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 19:00 • 2 min
Colníci odhalili v palivových nádržiach takmer pol milióna kusov cigariet

VYŠNÉ NEMECKÉ - Colníci z Michaloviec odhalili v dopoludňajších hodinách vo Vyšnom Nemeckom 456.760 kusov pašovaných cigariet.

slovakia

left justify in out

Tie sa nachádzali v kamióne s návesom, ktorý neprepravoval žiaden tovar. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

 

Cigarety označené ukrajinskými kontrolnými známkami boli podľa jej slov ukryté v palivových nádržiach vozidla, špeciálne upravenej podlahe návesu a v rezervných pneumatikách. "Finančný únik na cle a daniach predstavuje viac ako 62.090 eur," uviedla.

 

Colníci podrobili kamión s návesom kontrole s použitím špeciálne cvičeného služobného psa. Ten značil možný výskyt tabakových výrobkov na viacerých miestach. Pri dôkladnej fyzickej kontrole vozidla zistili colníci úkryty cigariet. Išlo o takmer 2300 kartónov rôznych značiek v spotrebiteľskom balení po 20 kusov.

 

Prípad bol vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu postúpený miestnemu príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy. "V prípade preukázania viny môže byť vodičovi uložený trest odňatia slobody od troch do piatich rokov," uviedla Baloghová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies