Colníci odhalili takmer 900 párov falošných adidasiek

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 14:53 • 2 min
Colníci odhalili takmer 900 párov falošných adidasiek

NITRA - Takmer 900 párov falošných Adidas tenisiek zaistili v uplynulých dňoch colníci v Banskobystrickom a Nitrianskom kraji.

slovakia

left justify in out

Fejky boli na prvý pohľad na nerozoznanie od originálov. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa banskobystrického Colného úradu Katarína Podhorová, v Banskobystrickom kraji colníci skontrolovali šesť podnikateľských subjektov a 13 maloobchodných prevádzok, v ktorých zaistili 345 párov športovej obuvi. V súvisiacej akcii v Nitrianskom kraji prehľadali 12 maloobchodných prevádzok, v ktorých zaistili 533 párov športovej obuvi a aj 20 párov detskej obuvi.

 

Ak držitelia ochranných známok potvrdia, že ide skutočne o fejky, subjektom za porušenie predpisov v oblasti ochrany práv duševného vlastníctva hrozí pokuta od 3 000 do 67 000 eur a zničenie tovaru. Za opakované porušenie môže uložiť colný úrad pokutu až do výšky 135-tisíc eur. Do rozhodnutia bude tovar pod dohľadom colníkov. Colníci znovu upozorňujú, že neoriginálne výrobky môžu byť zdraviu škodlivé, pretože neprechádzajú riadnym testovaním.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona