Colníci odhalili na severnej Morave pokus o daňový únik vo výške 240 miliónov Kč

NETKY.SK • 9 September 2016, 07:26 • 2 min
Colníci odhalili na severnej Morave pokus o daňový únik vo výške 240 miliónov Kč

OSTRAVA/PRAHA - Ostravskí colníci zhabali viac ako 100 ton nerezaných tabakových listov a surového tabaku bez riadneho označenia. Tamojší colný úrad tak zabránil úniku spotrebnej dane vo výške takmer 240 miliónov českých korún.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak za pomoci cvičeného psa v priemyselnom areáli v okolí Havířova, kam sa však colníci vybrali z úplne iných dôvodov, a to kvôli odhaleniu ilegálneho zamestnávania cudzincov.

 

Informáciu priniesol vo štvrtok internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu Colného úradu Moravskosliezskeho kraja Pavlu Zdobnickú.

 

Podľa jej slov v polovici z celkovo štyroch objektov v areáli vyrábala istá firma vlastné produkty, ďalšie dva boli v prenájme rôznych subjektov.

 

Keďže pes jeden z nich označil, colníci pristúpili k dôkladnej kontrole za prítomnosti prevádzkového technika firmy-prenajímateľa priestorov.

 

V priestoroch, do ktorých si nájomník neželal vstup cudzích osôb, našli colníci čiastočne voľne uložený surový tabak, ale aj kartónové škatule a väčšie množstvo vriec.

 

Kontrola naznačila podozrenie z nedovoleného narábania s predmetnou komoditou podliehajúcou spotrebnej dani, čím by došlo k porušeniu príslušného zákona, vyplynulo z hovorkyniných slov.

 

Colníci pokračujú vo vyšetrovaní kauzy, v ktorej jestvuje i podozrenie na nadväznú nekalú činnosť, ktorej cieľom mohla byť snaha obchádzať povinnosť značiť tabakové výrobky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies