Colníci objavili vyše 65-tisíc pašovaných cigariet

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 15:21 • 2 min
Colníci objavili vyše 65-tisíc pašovaných cigariet

MICHALOVCE - Colníci na hraničnom priechode Vyšné Nemecké v utorok za pomoci služobného psa odhalili nelegálny dovoz 65 640 kusov cigariet. Finančný únik na cle a daniach je 8 922,84 eura, informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Colníci v utorok v noci na hraničnom priechode kontrolovali osobné auto evidované v okrese Sobrance. Vodič a ďalší spolucestujúci, obaja z Ukrajiny, nehlásili dovoz žiadneho tovaru. Colníci však priviedli služobné psy, ktoré ihneď hlásili prítomnosť tabaku v aute na viacerých miestach. Dôkladná kontrola odhalila nelegálny dovoz 328 kartónov cigariet americkej značky. Cigarety boli balené v spotrebiteľskom balení po 20 kusov a označené ukrajinskými kontrolnými známkami.

Ukrajinci cigarety ukryli v dutinách vozidla. "Podľa úkrytov je zrejmé, že vozidlo bolo na tento účel vopred špeciálne prerábané. Cigarety našli vo všetkých dverách vozidla, v podlahe, blatníkoch, prednom aj zadnom nárazníku a v ďalších konštrukčných dutinách," uviedla Macíková.

Oboch mužov na mieste zadržali, zaistili aj cigarety a auto. Colníci prípad odovzdali vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy, ktorý voči vodičovi vozidla vzniesol obvinenie zo spáchania trestného činu pre porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru. Navrhli aj jeho vzatie do väzby. Druhú osobu na základe zistení vyšetrovania prepustili. Vodičovi hrozí vyhostenie zo Slovenska od jedného do 15 rokov, alebo odňatie slobody na jeden až päť rokov. V prípade zaisteného vozidla navrhol vyšetrovateľ jeho prepadnutie v prospech štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies