Colníci objavili v kamióne vyše 1,5 milióna pašovaných cigariet

NETKY.SK • 7 August 2013, 14:18 • 2 min
Colníci objavili v kamióne vyše 1,5 milióna pašovaných cigariet

VYŠNÉ NEMECKÉ - Počas kontroly odhalili colníci na slovensko-ukrajinskom hraničnom priechode Vyšné Nemecké 1.540.000 kusov (ks) pašovaných cigariet. Finančný únik na cle a daniach vyčíslili na 209.341,44 eura.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach Klára Baloghová informovala, že v utorok 6. augusta kontrolovali colníci na tomto hraničnom priechode nákladné motorové vozidlo, ktoré sa chystalo prejsť z Ukrajiny cez Slovensko na územie Poľska.

"Ukrajinské vozidlo, ktoré prepravovalo zariadenie na rezanie železa, colníci podrobili kontrole skenovacím zariadením aj služobným psom. Podozrenia colníkov a psa potvrdila dôkladná fyzická kontrola vozidla, ktorá odhalila v útrobách rezačky na železo 1.540.000 ks - 7700 kartónov cigariet," konkretizovala Baloghová. 

Dodala, že tabakové výrobky anglickej značky, prepravované v spotrebiteľskom balení po 20 ks, boli označené ukrajinskými kontrolnými známkami.

"Nelegálny dovoz 1.540.000 ks cigariet, ktoré colníci na mieste zaistili, predstavuje finančný únik na cle a daniach vo výške 209.341,44 eura. Z toho len únik na spotrebnej dani je vo výške 140.140,00 eura," vyčíslila hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, ukrajinského vodiča kamióna pre podozrenie zo spáchania zločinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru po nájdení cigariet zadržali. V prípade dokázania viny mu hrozia tri až osem rokov väzenia. Vyšetrovaním tohto prípadu sa už začal zaoberať Kriminálny úrad Finančnej správy SR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies