Colníci objavili nelegálny dovoz cigariet v nákladom vlaku

NETKY.SK • 12 December 2014, 17:18 • 2 min
Colníci objavili nelegálny dovoz cigariet v nákladom vlaku

ČIERNA NAD TISOU - Michalovskí colníci objavili 140.000 kusov pašovaných cigariet v nákladnom vlaku z Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala regionálna hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová, cigarety sa im podarilo nájsť na železničnom colnom hraničnom priechode v Čiernej nad Tisou vo štvrtok (11.12.), tesne po polnoci. Tovar bol v nákladnom vlaku vstupujúcom po širokorozchodnej trati na územie Slovenska z Ukrajiny. 
     

"Pri colnej kontrole boli použité služobné psy na detekciu tabakových výrobkov a zároveň bola vykonaná kontrola sypkého materiálu s využitím sondážnych tyčí. Počas kontroly odhalili v jednom vagóne 14 balíkov obalených čiernou fóliou, ukryté boli pod vrstvou aglomerovaného železnorudného substrátu. Ich obsahom boli pašované cigarety čínskej značky v celkovom množstve 140.000 kusov, čo je 700 kartónov, balené v spotrebiteľskom balení po 20 kusov, neoznačené platnou slovenskou kontrolnou známkou," uviedla hovorkyňa.
     

Išlo o súčinnú akciu colníkov z Michaloviec a Mobilnej a zásahovej jednotky Policajného zboru Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance. Finančný únik na spotrebnej dani bol podľa nej vyčíslený na 13.160 eur. Prípad bol vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu, ktorého sa mala dopustiť neznáma osoba tým, že nezákonne prepravila na územie SR tabakové výrobky, postúpený príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies