Colníci našli v púchovskom bazáre 65 kg neoznačeného tabaku

NETKY.SK • 18 Február 2016, 14:38 • 2 min
Colníci našli v púchovskom bazáre 65 kg neoznačeného tabaku

HANDLOVÁ - Púchovskí colníci našli pri bežnej kontrole bazáru v Handlovej 65 kg tabaku v igelitových vreciach a vreckách, ktoré neboli označené kontrolnými známkami.

slovakia

left justify in out

Škodu na spotrebnej dani z tabakových výrobkov, ktorá by vznikla štátu uvedením tohto tovaru na trh, colníci predbežne vyčíslili na 4 643,38 eura. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Trenčín Renáta Peťovská, colníci pre podozrenie zo spáchania trestného činu postúpili tento prípad vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy.


Colníci urobili v bazári kontrolný nákup so zameraním na dodržiavanie ustanovení zákona o elektronickej registračnej pokladnici. Výsledkom tejto kontroly bola pokuta 100 eur pre nedostatočné pomenovanie tovaru na vydanom doklade. Následne preverili aj predajné a skladové priestory. Tu našli tabak v igelitových vreciach a vreckách. Podnikateľ nevedel preukázať pôvod a spôsob nadobudnutia tohto tabaku. Nájdený tabak colníci zaistili a odobrali z neho vzorky na expertízu.


V tejto súvislosti Colný úrad Trenčín zároveň opätovne poukazuje na zmeny predpisov z uplynulého obdobia, ktoré sa viažu práve na tabak. "Už takmer rok platí pre osoby podnikajúce v oblasti tabakových výrobkov, teda tých, ktorí predávajú, ponúkajú na predaj alebo skladujú spotrebiteľské balenie tabaku, zákaz uvádzať na trh spotrebiteľské balenie tabaku bez kontrolnej známky,“ uviedla Peťovská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona