Colníci našli v aute 136 exotických vtákov, desiatky z nich sú ohrozené druhy

NETKY.SK • 27 Január 2017, 14:39 • 2 min
Colníci našli v aute 136 exotických vtákov, desiatky z nich sú ohrozené druhy

BRATISLAVA/ZVOLEN - Až 136 exotických vtákov objavili colníci pri kontrole auta na parkovisku v obci Uľanka v okrese Banská Bystrica.

slovakia

left justify in out

Prepravca tvrdil, že preváža len 20 kusov anduliek a korely, avšak až tridsať operencov patrilo medzi ohrozené druhy, pričom prepravca nemal žiadne potrebné doklady. Prípadom sa teraz bude zaoberať Slovenská inšpekcia životného prostredia.


Ako informovala hovorkyňa banskobystrického colného úradu Katarína Podhorová, obchodovanie s chránenými a ohrozenými živočíšnymi a rastlinnými druhmi je zakázaný a preto nelegálne. Tí, ktorí takýto dovoz alebo vývoz plánujú, by sa mali informovať o všetkých obmedzeniach.

 

Pomerne častým javom je totiž dovoz "suvenírov" z tretích krajín, ako napríklad koraly, niektoré druhy kaviáru, lastúr, schránok morských živočíchov, výrobky z kože, niektoré živé zvieratá a rastliny a podobne,” upozornila Podhorová. “Ak si nie ste istí, najlepším riešením je takýto suvenír nekúpiť. Potrebné informácie sú zverejnené aj na oficiálnej webovej stránke finančnej správy www.financnasprava.sk", dodala hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies