Colníci našli pri akcii drogy aj muža bez dokladov

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 11:40 • 2 min
Colníci našli pri akcii drogy aj muža bez dokladov

BRODSKÉ - Počas spoločnej česko-slovenskej akcie VAT našli colníci v autách prekračujúcich spoločnú hranicu drogy a zadržali aj Rumuna bez dokladov.

slovakia

left justify in out

Ako dnes na brífingu na hraničnom priechode Brodské informoval generálny riaditeľ Sekcie daňovej a colnej správy Finančného riaditeľstva SR Daniel Čech, od pondelka 25. mája do štvrtka 28. mája skontrolovali colníci z oboch štátov takmer 2 500 automobilov, pričom kontrolovali nákladné, ako aj osobné autá. Zaznamenali 73 porušení daňových a colných predpisov a vyrubili pokuty v celkovej výške 2 257 eur. Zo slovenskej strany sa na akcii zúčastnili príslušníci colných úradov z Trnavy, Trenčína a Žiliny.


Žilinskí colníci našli pri kontrole 23-ročného Vladimíra D. z Vyšného Kelčova čajovú krabičku s neznámym práškom. Mladík následne colníkom priznal, že ide o pervitín. Tridsaťštyriročný Daniel M. zo Žiliny vo svojom aute prepravoval igelitové vrecko s 500 gramami marihuany. Tristo gramov marihuany objavili colníci aj u Dominika H. a ďalší dvaja muži mali pri sebe spolu 14 gramov tejto drogy. Všetky tieto prípady postúpili polícii. V rukách policajtov skončil aj Rumun, ktorý prechádzal cez hranicu bez dokladov.


"Akcia bola primárne zameraná na to, aby sme zistili, aký tovar nám prúdi medzi Slovenskou a Českou republikou," povedal Čech s tým, že tieto informácie môžu naďalej využívať pri daňových a colných konaniach. "Bolo to pripravené ako akcia na výmenu informácii a vzhľadom na úspechy chceme aby pokračovala aj v budúcnosti," dodal.


Pri akcii využili colníci aj psovodov so služobnými psami a stacionárne skenery. Zároveň v rámci akcie odoberali vzorky z cisterien prevážajúcich minerálne oleje. Tie momentálne vyhodnocujú
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona