Colníci našli nebezpečné výrobky aj nelegálne dovezený tovar

NETKY.SK • 30 December 2014, 12:34 • 2 min
Colníci našli nebezpečné výrobky aj nelegálne dovezený tovar

BRATISLAVA/NITRA - Viac ako 25-tisíc nebezpečných výrobkov z Číny zaistili colníci v spolupráci so Slovenskou obchodnou inšpekciou (SOI) pri kontrole kontajnerov na pobočke v Nových Zámkoch.

slovakia

left justify in out

Okrem toho zaistili aj vyše 11-tisíc kusov tovaru, ktorý nebol predložený k colnej kontrole. Ako informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher, 18 984 vianočných svietiacich reťazcov, 944 dekoračných LED plastových svietidiel, 57 elektrických mixérov, 5 820 rôznych plastových hračiek nespĺňalo základné bezpečnostné požiadavky Európskej únie a chýbali na nich dôležité označenia. Na základe stanoviska SOI colný úrad tovar, ktorý mohol spôsobiť materiálne škody, ale aj ohrozenie zdravia či života spotrebiteľov, neprepustí na trh únie a bude zničený pod colným dohľadom, prípadne bude vyvezený späť mimo územia EÚ, uviedol Pacher.

 

Nitrianski colníci zadržali aj nezákonne dovezené výrobky. Išlo o tisíce odšťavovačov, mixéry, rôzne svietidlá, textilné výrobky a stovky hračiek. Spoločnosti, ktorá tovar nepredložila k colnej kontrole, hrozí pokuta až do 99 581,75 eura. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies