Colníci našli na Záhorí v trafikách nelegálny tabak

NETKY.SK • 20 November 2014, 14:05 • 2 min
Colníci našli na Záhorí v trafikách nelegálny tabak

SENICA - Počas kontroly zameranej na dodržiavanie daňových predpisov zaistili colníci zo Senice nelegálny tabak. Únik na spotrebnej dani predstavoval 2304 eur. Informovala o tom TASR hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla, colníci počas výkonu daňového dozoru v dvoch novinových stánkoch na Záhorí, patriacich jednému majiteľovi, zistili, že v predaji sa nachádza i nelegálny tabak, ktorý sa skladoval a ponúkal na predaj. „Upozornila ich naň podozrivo nízka cena, ktorá neobsahovala spotrebnú daň z tabakových výrobkov. Počas kontroly podnikateľa vyzvali na preukázanie pôvodu a spôsobu nadobudnutia tohto tovaru. Nakoľko uvedené skutočnosti nevedel preukázať, colníci mu tabak zaistili,“ konštatovala.
     

Dodala, že kontrolou predajných a skladovacích priestorov v týchto dvoch prevádzkach našli 236 balení tabakovej zmesi určenej na fajčenie, balenej po 150 gramov, čo celkovo predstavovalo 32,4 kg tabaku. 
     

„V prípade, že podnikateľ nevie preukázať pôvod alebo spôsob nadobudnutia tabakových výrobkov, colný úrad za takýto správny delikt uloží pokutu vo výške 50 % dane pripadajúcej na množstvo zistených tabakových výrobkov, najmenej však 332 eur a takéto tabakové výrobky zabezpečí,“ vysvetlila Švárna.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona