Colníci našli v železnej rude 120.000 nelegálne dovážaných cigariet

NETKY.SK • 27 Október 2011, 21:21 • 2 min
Colníci našli v železnej rude 120.000 nelegálne dovážaných cigariet

Colníci našli v železnej rude 120.000 nelegálne dovážaných cigariet

slovakia

left justify in out

img

Colníci michalovskej pobočky Colného úradu odhalili dnes pri rannej kontrole nákladnej vlakovej súpravy na železničnom hraničnom priechode Čierna nad Tisou (okres Trebišov) nelegálny dovoz tabakových výrobkov z Ukrajiny na Slovensko. V prepravovanom koncentráte železnej rudy sa nachádzalo 120.000 kusov cigariet ruskej výroby bez označenia kolkovými známkami. 
"Colníci prípad odhalili bežnou kontrolnou činnosťou pri kontrole tovaru nákladnej vlakovej súpravy zloženej zo 70 vagónov, smerujúcej od ukrajinského odosielateľa pre českého príjemcu. Pri colnej kontrole boli použité sondážne tyče a privolaný služobný pes špeciálne cvičený na vyhľadávanie tabakových výrobkov," informovala vedúca organizačno-personálneho oddelenia Colného úradu v Michalovciach Klára Baloghová.
Ako dodala, cigarety v dĺžke tabakového povrazca 80 milimetrov, balené v spotrebiteľskom balení po 20 kusov, sa nachádzali v 6000 kartónoch. "Únik na cle a daniach v tomto prípade predstavuje 15.635 eur, z toho samotný únik na spotrebnej dani je vo výške 10.355 eur. Colníci cigarety na mieste zaistili a previezli na Colný úrad Michalovce," konkretizovala Baloghová. 
Zároveň podotkla, že prípad vzhľadom na podozrenie z daňového úniku a zo spáchania trestného činu odovzdali michalovskí colníci Colnému kriminálnemu úradu ako orgánu činnému v trestnom konaní. 
Dnešný nález colníkov je v poradí druhým za posledné dni. Pri kontrole vlakovej súpravy objavili v utorok 18. októbra na železničnom priechode Čierna nad Tisou v dutinách prepravovaného dreva viac ako 998.000 kusov nelegálne prevážaných cigariet.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies