Colníci našli pri kontrole auta 160.000 kusov ukrajinských cigariet

NETKY.SK • 19 Apríl 2011, 11:51 • 2 min
Colníci našli pri kontrole auta 160.000 kusov ukrajinských cigariet

Colníci našli pri kontrole auta 160.000 kusov ukrajinských cigariet

slovakia

left justify in out

img

Príslušníci kontrolnej mobilnej skupiny michalovského Colného úradu vykonali po súčinnosti s políciou 18. apríla o 19.00 h kontrolu osobného motorového vozidla na ceste medzi Zemplínskou Šíravou a mestom Michalovce. Vodičovi Škody Octavie našli následne v aute 160.000 kusov ukrajinských cigariet.
      "Vodičom bol slovenský občan, ktorý na výzvu colníkov, či prepravuje nejaký tovar podliehajúci spotrebným daniam, uviedol, že preváža cigarety. Kontrolou vozidla sa zistilo, že zadné spodné sedadlá a rezervné koleso v aute chýbalo a v takto vytvorenom batožinovom priestore boli pod čiernou plachtou ukryté cigarety v čiernych igelitových vreciach," konkretizovala hovorkyňa michalovského Colného úradu Klára Baloghová.
      Dodala, že vodič na výzvu colníkov nepreukázal spôsob ich nadobudnutia v súlade so zákonom o spotrebnej dani z tabakových výrobkov, čím vzniklo podozrenie z daňového úniku a spáchania trestného činu. Colníci preto na mieste tovar zabezpečili, vykonali zaistenie osoby a ďalšie úkony súvisiace s podozrením z trestnej činnosti. Motorové vozidlo následne podrobili dôslednej kontrole v priestoroch Colného úradu v Michalovciach.
      Vodič prepravoval 160.000 cigariet zabalených v 800 kartónoch. "Daňová hodnota tovaru predstavuje 21.243,20 eura, samotný únik na spotrebnej dani je vo výške 13.806,40 eura," doplnila hovorkyňa. Vyšetrovaním prípadu sa zaoberá Colný kriminálny úrad.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies