Colníci na základe inzerátu zaistili funkčné destilačné zariadenie

NETKY.SK • 28 Január 2015, 12:41 • 2 min
Colníci na základe inzerátu zaistili funkčné destilačné zariadenie

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrickí colníci zaistili funkčné destilačné zariadenie, ktoré občan z Banskej Bystrice ponúkal na predaj prostredníctvom inzerátu uverejneného na internete.

slovakia

left justify in out

Predávajúcemu teraz hrozí pokuta od 30 do 3000 eur. TASR o tom informovala Katarína Podhorová z Colného úradu v Banskej Bystrici. Text inzerátu znel: "Predám originálnu medenú pálenicu na pevné palivo, 1 x použitá 120-l medený dvojitý kotol + návod na použitie + dopravu zabezpečím." Na základe neho colníci vykonali kontrolný nákup zameraný na overenie pravdivosti informácií v inzeráte.

      

"Počas kontroly zistili, že fyzická osoba ponúka na predaj funkčné destilačné zariadenie aj s dokumentáciou. Zariadenie pritom nebolo zaregistrované na colnom úrade v zmysle zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov. Zároveň sa predávajúca osoba dopustila aj trestného činu za neoprávnené prechovávanie zariadenia na výrobu liehu. Za porušenie povinností vyplývajúcich zo zákona jej hrozí pokuta vo výške od 30 eur do 3000 eur," uviedla Podhorová.
      

Finančná správa (FS) občanov upozorňuje na dôsledky konzumácie nelegálne vyrobeného alkoholu, a to nielen právne, ale i zdravotné. Nelegálne a podomácky vyrobené zariadenia často nie sú z hľadiska použitého materiálu vhodné na výrobu kvalitných a zdravotne bezchybných destilátov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies