Colníci na pražskom letisku našli kokaín v obaloch vinylových gramoplatní

NETKY.SK • 22 Október 2013, 16:38 • 2 min
Colníci na pražskom letisku našli kokaín v obaloch vinylových gramoplatní

PRAHA - Takmer 1,5 kg kokaínu objavili českí colníci v obaloch vinylových gramofónových platní v batožine 24-ročného Mexičana v uplynulých dňoch.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak pri rutinnej kontrole pasažierov na pražskom medzinárodnom letisku, informoval dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu Colného úradu Praha-Ruzyně Pavla Drobeka. Pašerákov kufor prešiel štandardnou kontrolou pod röntgenom, colníkov však zaujalo práve 14 gramoplatní, prepravovaných cestujúcim.

"Pri samotnej fyzickej kontrole colníci zistili, že obaly obsahujú popri nosičoch zvukových záznamov aj vrecúška s bielym práškom, ktorý orientačná chemická analýza označila za kokaín," uviedol hovorca.

Predmetom ďalšieho vyšetrovania je, či bol drogový kontraband určený pre český trh alebo mal pokračovať do inej krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies