Colníci na bardejovskom jarmoku zistili deväť porušení zákona o elektronických pokladniciach

NETKY.SK • 28 August 2018, 10:09 • 2 min
Colníci na bardejovskom jarmoku zistili deväť porušení zákona o elektronických pokladniciach

PREŠOV/BARDEJOV - Prešovskí colníci sa počas uplynulých dní zamerali na predajcov na jarmoku v Bardejove, kde vykonávali kontroly zamerané na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice (ERP).

slovakia

left justify in out

Porušenia zistili v deviatich kontrolovaných prevádzkach a na mieste udelili pokuty vo výške 2 990 eur.

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu v Prešove Katarína Bebčáková, Bardejovský jarmok prilákal viac ako 500 trhovníkov a predajcov. Prešovskí colníci na podujatí zisťovali, ako predajcovia registračné pokladnice používajú, či evidujú prijaté platby od zákazníkov a následne vydávajú pokladničné doklady, ktoré spĺňajú všetky legislatívne náležitosti. „Napriek mnohým upozorneniam finančnej správy, ako aj množstvu vykonávaných kontrol, odhalili colníci porušenia zákona o ERP v deviatich kontrolovaných prevádzkach, za čo predajcom udelili na mieste pokuty vo výške 2 990 eur,“ konštatovala Bebčáková.

Ako dodala, najčastejším porušením zákona bolo, že predávajúci tržbu do elektronickej pokladnice nezaevidoval, za čo sú najvyššie pokuty, a to v závislosti od množstva zistených porušení zákona. „Ďalšími porušeniami bolo neodovzdanie pokladničného dokladu kupujúcemu, nezaevidovanie vkladu hotovosti do ERP a porušenie v súvislosti s používaním ERP,“ dodala hovorkyňa s tým, že vzhľadom na práve začínajúcu sezónu jarmokov budú colníci v kontrolách používania elektronických registračných pokladníc intenzívne pokračovať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona