Colníci kontrolovali predajcov na trhovisku, väčšina predávala bez bločku

NETKY.SK • 16 Máj 2015, 18:46 • 2 min
Colníci kontrolovali predajcov na trhovisku, väčšina predávala bez bločku

BRATISLAVA - Colníci na bratislavskom Trhovisku Miletičova počas piatka (15.5.) a dnešného dňa kontrolovali predajcov.

slovakia

left justify in out

Väčšina z nich neevidovala tržby a ani nevydávala bločky. Jednému podnikateľovi dokonca hrozí odobratie živnosti.

 

"V priebehu dvoch dní skontrolovali bratislavskí colníci celkovo 28 predajní, porušenia zistili v 20 z nich. Najčastejším porušením bolo nezaevidovanie tržby v pokladnici a nevydanie dokladu," priblížila hovorkyňa Colného úradu v Bratislave Katarína Tehlárová. Predajcovia tak ignorujú zákon o elektronickej registračnej pokladnici.

 

Už piatková kontrola ukázala, že niektorí predajcovia systematicky ignorujú zákon. "Z 15 skontrolovaných subjektov až 11 porušilo zákon, z toho 10 predajcovia vôbec nezaevidovali tržbu prijatú od zákazníka," dodala hovorkyňa. Colníci na mieste uložili pokuty vo výške 6160 eur. "Jeden podnikateľ s cukrárenskými výrobkami v minulosti práve za nezaevidovanie tržby do pokladnice už pokuty dostal, no nepoučil sa a včera porušil zákon opäť. Nakoľko ide už o tretie porušenie, dostal na mieste pokutu vo výške 1500 eur a hrozí mu odobratie živnosti," priblížila Tehlárová.

 

Počas dnešného predpoludnia colníci skontrolovali 13 prevádzok a porušenie zistili v 9 z nich. Na mieste uložili pokuty vo výške 3120 eur. "Dve prevádzky porušili zákon opakovane. Najčastejším porušením, podobne ako včera, bolo nevydanie dokladu o zaplatení a zistený rozdiel hotovosti v pokladnici," doplnila s tým, že colníci budú v takýchto kontrolách pokračovať.

 

Podľa Tehlárovej sa vyskytujú aj prípady, keď podnikavec nakúpil ovocie vo veľkosklade a na trhovisko poslal predávať staršiu pani s inštrukciami, aby tvrdila, že ide o prebytky z jej záhrady. "Zákazníci si tak radi priplatili za "domáce nestriekané" jablká," upozornila.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies