Colníci kontrolovali kamióny s textilom, nedostatky však nezistili

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 17:58 • 2 min
Colníci kontrolovali kamióny s textilom, nedostatky však nezistili

BRATISLAVA 21. apríla (SITA) - Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy kontrolovali v pondelok 20. apríla vo Svidníku kamióny s textilom, nedostatky však nezistili.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, nezamerali sa však len na textil, ale aj na nezákonný dovoz omamných a psychotropných látok a prekurzorov. Colníci preverili päť kamiónov s textilom poľskej prepravnej spoločnosti, ktoré viezli tovar z Turecka. Slovenská firma, pre ktorú bol tovar určený, ho plánovala predať do Poľska. "Colníci autá preskenovali, odvážili a skontroloval ich služobný pes špecializovaný na vyhľadávanie drog," vysvetlila.

 

Colníci Pobočky kriminálneho úradu finančnej správy z Košíc následne vybrali jeden z kamiónov a skontrolovali všetok tovar. Išlo o 573 vriec s textilom, v ktorých bolo 110 293 kusov oblečenia. "Výsledok kontroly súhlasil s údajmi, ktoré boli uvedené v dovozných dokladoch a boli predložené k colnému konaniu," uzavrela Macíková s tým, že podobné preventívne colné kontroly dovezených rôznych komodít budú colníci robiť aj naďalej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies