Colníci kontrolovali drogy aj registračné pokladnice

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 14:31 • 2 min
Colníci kontrolovali drogy aj registračné pokladnice

BRATISLAVA - V súvislosti s festivalom Pohoda sa trenčianski colníci zamerali najmä na nezákonnú prepravu omamných a psychotropných látok na príjazdových cestách k festivalu a na používanie elektronickej registračnej pokladnice (ERP) pri predaji v areáli festivalu na trenčianskom letisku.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa trenčianskych colníkov Renáta Peťovská, v jednom prípade na hraničnom priechode Moravské Lieskové našli v aute Mercedes 300L v lakťovej opierke medzi sedadlami vodiča a spolujazdca približne 39 gramov marihuany. V druhom prípade na hraničnom priechode Drietoma v aute VW Golf imatrikulovanom v ČR služobný pes odhalil omamné a psychotropné látky na sedačke vodiča. Vodiča následne vyzvali, aby vyložil obsah vreciek. V plastovej škatuľke od žuvačiek mal zatvárateľné vrecko s obsahom bieleho prášku neznámeho pôvodu s hmotnosťou približne dva gramy. Podľa vyjadrenia vodiča išlo o kokaín. V druhom vrecku nohavíc mal vodič plastové uzatváracie vrecko s obsahom rastlinnej sušiny - marihuany v množstve 4,5 gramu. Oba prípady boli odovzdané na ďalšie konanie orgánom Policajného zboru SR.


Colníci tiež kontrolovali používanie elektronickej registračnej pokladnice u predávajúcich. V šiestich prípadoch zistili porušenie predpisov. V troch prípadoch predávajúci nepoužil elektronickú registračnú pokladnicu na evidenciu tržby, v dvoch prípadoch subjekt na predajnom mieste nesprístupnil vyobrazenie pokladničného dokladu a v jednom prípade predávajúci nemal knihu elektronickej registračnej pokladnice umiestnenú na predajnom mieste. Celkovo za porušenia udelili pokuty za 1 190 eur.


"Za prvý polrok tohto roku colníci Colného úradu Trenčín vykonali 409 kontrol zameraných na dodržiavanie zákona o elektronickej registračnej pokladnici, z čoho až 211 skončilo konštatovaním o porušení zákona, čo je takmer 52 percent. Za tieto porušenia predpisov uložili pokuty v celkovej výške 45 080 eur,“ doplnila hovorkyňa trenčianskych colníkov Peťovská. Najčastejšie bola uložená pokuta za nezaevidovanie prijatej tržby do elektronickej registračnej pokladnice. Niektorí podnikatelia porušujú zákon opakovane, v štyroch prípadoch bol z tohto dôvodu podaný podnet na zrušenie živnostenského oprávnenia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies