Colníci chytili Poliaka s autom plným fejkového oblečenia

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 13:00 • 2 min
Colníci chytili Poliaka s autom plným fejkového oblečenia

BRATISLAVA/NITRA - Poľského šoféra s autom plným fejkového oblečenia zastavili colníci pri cestnej kontrole v Horných Semerovciach v okrese Levice.

slovakia

left justify in out

V textilných boxoch prevážal 24 párov obuvi a takmer 2 600 falzifikátov oblečenia známych značiek napríklad Hugo Boss, Ralph Lauren, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Napapijri či Nike. Ako agentúru SITA informoval hovorca nitrianskeho Colného úradu Stanislav Pacher, vodič nemal žiadne doklady o nadobudnutí tovaru a nevedel preukázať jeho skutočný pôvod. Tvrdil, že len nastúpil do naloženého prenajatého auta a tovar, ktorý ani nevidel, mal vyložiť v Budapešti.

Predajom tohto tovaru by majiteľom ochranných známok vznikla škoda, ktorú odhadli na vyše 200-tisíc eur. Poľskému šoférovi môže uložiť colný úrad pokutu od 3 000 eur do 67 000 eur a zaistený tovar nechať prepadnúť v prospech štátu. Pred prípadným zničením zaisteného tovaru bude v ďalšom konaní colný úrad rozhodovať o možnosti jeho bezodplatného poskytnutia na humanitárne účely, a to po splnení zákonom stanovených podmienok.

 

Samotný prevod zaistených napodobenín na humanitárne účely je podmienený zdravotnou nezávadnosťou, čo posudzuje Slovenská obchodná inšpekcia. Ako zdôraznil Pacher, v každom prípade sa bude prihliadať na ochranu spotrebiteľa a trhu, ako aj na prísne zdravotné kritériá, ktoré musí tovar spĺňať. V prípade, že colný úrad v spolupráci so SOI vyhodnotí, že tento tovar je vhodný na humanitárne účely, jeho ponuka bude pre verejnosť zverejnená na stránke www.financnasprava.sk.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona