Colníci chytili muža s nelegálnym liehom, snažil sa utiecť

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 18:41 • 2 min
Colníci chytili muža s nelegálnym liehom, snažil sa utiecť

BRATISLAVA - Košickí colníci zaistili po policajnej naháňačke nelegálny lieh. Vodič Volkswagenu Sharan s poľskou poznávacou značkou, ktorý sa snažil colníkom utiecť, nakoniec havaroval pri obci Smižany v okrese Spišská Nová Ves.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, colníci v havarovanom vozidle našli 46 dvadsaťpäťlitrových bandasiek, o ktorých poľský vodič tvrdil, že je v nich riedidlo. "Zápach neznámej tekutiny však naznačoval, že by sa v bandaskách mohol nachádzať lieh. Prvé skúšobné meranie potvrdilo 91 percent objemovej koncentrácie danej tekutiny," uviedla Macíková. Či sa v bandaskách skutočne nachádzal lieh, definitívne určí až Colné laboratórium colnej sekcie Finančnej správy SR.

Ak laboratórne testy potvrdia, že muž prevážal lieh, podľa predbežných výpočtov by mal hodnotu 14 749 eur a únik na spotrebnej dani by predstavoval približne 11 000 eur. Vodič vozidla utrpel pri nehode ľahšie zranenie, preto ho museli ošetriť v nemocnici. Vypočúvať ho budú na Dopravnom inšpektoráte v Spišskej Novej Vsi a následne ho zaistia colné orgány, aby podal vysvetlenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies